طبیعت طیف گسترده ای از گیاهان با فواید متعدد را به ما ارائه می دهد که از جمله آنها می توان به شوید، یک گیاه معطر متعلق به خانواده Umbelliferae بومی حوزه مدیترانه و آسیای صغیر اشاره کرد.
شوید چیست.
شوید (Anethum graveolens) گیاهی است که در تمام غذاهای اروپایی و آسیایی یافت می شود.
دارای ساقه های باریک با برگ های نرم متناوب و دانه های قهوه ای، صاف و بیضی شکل است.
برگ ها طعمی شیرین و علفی دارند، دانه های شوید خشک مرغوب معطر تر هستند و طعم کمی مرکبات دارند.
شوید به عنوان یک سبزی و ادویه برای افزایش طعم برخی غذاها استفاده می شود.
شوید علاوه بر کاربردهای آشپزی، سرشار از مواد مغذی مختلف است و به طور سنتی برای درمان بیماری های مختلف از جمله مشکلات گوارشی، قولنج نوزاد و بوی بد دهان استفاده می شود.
یونانیها و رومیها از آن به خاطر ارزش آشپزی و درمانی باورنکردنی آن قدردانی میکردند، در حالی که مصریها به خاطر ارزش دارویی آن احترام زیادی قائل بودند.
در حال حاضر به طور گسترده در کشورهایی مانند ایتالیا، ترکیه، روسیه و لهستان کشت می شود، زیرا یکی از محبوب ترین گیاهان دارویی در جهان است.
رایحه نفیس آنیس و لیمو، مورفولوژی خاص، گلها و محتوای غذایی متنوع آن، آن را به گیاهی بسیار مورد توجه، هم از نظر زینتی و هم در علم غذا و دارو تبدیل کرده است.
نام رایج در اسپانیایی: شوید، آبسون، رازیانه متعفن یا بدبو، آنتو، بادیان کاذب، anetaverón.
نام علمی: Anethum graveolens.
خانواده: Umbelliferae (Umbelliferae).
خصوصیات و زیستگاه: گیاه علفی یکساله معطر ارتفاع آن بین 30 تا 45 سانتی متر است که ساقه آن ظریف و بسیار ظریف است.
در حالی که ریشه آن بلند و نازک است. برگها به رنگ سبز مشخص هستند، در نوک آن منشعب هستند و تعداد زیادی چتر دارند آب و هوای گرم و مرطوب را ترجیح می دهد.